Underhåll av parkettgolvet – Vård och rengöringstips

Kommersiella städfirmor är de som städar kommersiella lokaler såsom kontor och restauranger med mera. Att ha ett vackert parkettgolv kan ge din kommersiella byggnad mer charm. Det är en investering som räcker en livstid men det kan vara dyrt, så det är viktigt att du ser till att det alltid ser sitt bästa ut. För att lyckas med det behöver du några ordentliga strategier för underhåll och vård av det från din kommersiella städfirma. Rutinmässig vård och underhåll av ditt parkettgolv inkluderar en daglig städning med borttagning av damm, lera och smuts. Du bör också se till att golvets yta skyddas mot slitage och fukt. Om du gör följande tre saker kan du se till att ditt parkettgolv får behålla dess naturliga skönhet.

Kommersiella städfirmor och underhåll av parkettgolvet

hur rengör man parkettgolv?

Ett parkettgolv största fiender är smuts, lera och sand. Dessa kan verka som sandpapper och orsaka naggningar och repor som mattar golvet. För att skydda ytskiktet mot detta, och golvet i sin helhet, bör den kommersiella städfirman lägga in gångmattor vid alla ingångar i byggnaden. Beroende av vilken sorts kommersiell affärsverksamhet det handlar om, kan i vissa fall kunderna komma in med skor fulla av småsten, lera och gyttja under fotsulorna. Detta kan repa och skada parkettgolvet. Dessa mattor hjälper till att förebygga att denna smuts hamnar på själva golvet. Mattorna suger också upp fukt. Se till att städfirman inte placerar ut entrémattor av gummi vid ingångarna då detta kan missfärga golvet.

Golvet bör sopas eller torrskuras varje kväll för att få bort damm och smuts. Om den kommersiella städfirman har en dammsugare med munstycke för parkettgolv är detta det bästa sättet att få upp och ta bort löst smuts från golvet. När man använder sop, se till att den har fina strån så att smutsen fastnar i den och lyfts bort. Moppen bör vara av hög kvalité, platt och gjord av mikrofiber. När de sopar, dammsuger eller torrskurar golvet, se till att de också gör det under mattorna.

För att förebygga att stolar vid skrivbord skadar golvet så sätt på möbeltassar på dem, gjorda för att skydda golven. Sätt även under skrivbordet, andra stolar och möbler. Använd tassar gjorda av filt eller liknande material. Dra aldrig en möbel över golvet, inklusive arkivskåp. Använd en möbelvagn eller lyft upp möbeln och bär den.

Vatten kan skada golvet permanent eller få ytskiktet att röra på sig. Moppa därför aldrig golvet med en blöt eller fuktig mopp. När man ska polera ett parkettgolv ska den kommersiella städfirman endast använda produkter som är rekommenderade för just din typ av golv. Kontakta vår städfirma i Ronneby för mer information gällande våra städtjänster.